4 de jul. 2009

Kayak

En Kayak de Llafranc a la platja de Castell

Es tracta d’un trajecte de prop de 14 kilòmetres entre l’anada i la tornada que passa per un dels millors racons de la Costa Brava (segons el meu modest criteri, és clar). Sortint des del baixador de Llafranc, cal travessar el port i després la zona d’amarament esportiu. Es travessa el petit sortint rocós que separa aquesta zona i Calella de Palafrugell, separant-se una mica de les roques per evitar ser atrapat per alguna canya de pescar. L’aigua es troba molt neta i força tranquil·la, com a mínim fins que comencen a passar embarcacions d’esbarjo.

Al passar per davant de Calella, veig la grada que han muntat a la platja del Portbó, i és que avui es el dia de les havaneres. Tot i que encara falten hores, a la vora de la platja hi ha desenes de barques fondejades esperant l’esdeveniment.

La platja del Golfet és la més apartada del nucli de Calella i potser la més bonica. Al sud-est d’aquesta cala existeix una zona entre illots que fa les delícies dels que volen passar el dia sobre una barca fondejats arran de costa. En aquest punt he de vigilar per no “atropellar” a ningú, ja que l’snorkeling (o l’observació submarina amb ulleres i tub) és molt comú.

Just després de passar el Cap Roig i la Cala del Crit, em fico pel petit pont de roca per accedir a l’anomenada Banyera de la Russa, en honor a l’antiga propietària del castell de Cap Roig. Continuo el camí costejant entre roques i illots, ara ja a Cap de Planes he de fer un petit esforç per superar-lo ja que les aigües poc profundes porten força corrent. Darrera aquest cap, s’estenen les platges de Cala Estreta, una d’elles de tradició nudista.
Després d’un parell de cales més i d’una zona molt escarpada, arribo a la petita badia creada a la platja de Castell. Se’ns dubte una de les platges més grans que han arribat verges als nostres dies a tota la Costa Brava. Allà aprofito per fer una parada i un merescut bany, ja que la calor apreta de valent.