29 de juny 2009

Sortides

Cap de setmana a Cotlliure

El passat divendres dia 26 de juny, sortia a les 19h des de Girona amb el grup Dones BTT en direcció a Sant Antoni de Calonge, en la ja mítica nocturna a Sant Antoni. Passat Llagostera, la llum natural ja començava a minvar, i el grup va començar a encendre llums i frontals. Mentre nosaltres avançavem cap a la costa, una tempesta remullava Girona. No ens va enganxar per minuts!.

Al arribar a la platja de Sant Antoni de Calonge ja era negra nit, i ens va sorprendre el castell de focs artificials que esclataven sobre la badia de Palamós, en motiu de la fi de la festa major de Palamós. La Laura m’esperava amb l’autocaravana vora la platja per anar-nos a ventilar un bon sopar en un italià.

Al matí següent varem conduir fins a Cotlliure, on a les afores del poble hi ha un pàrquing per autocaravanes i altres vehicles. Pagant 10 euros tens dret a 24 hores de pernoctació amb tots els serveis i un servei de bus gratuït fins al centre del municipi (molt apreciat degut al fort desnivell).

Cotlliure és un bonic poble que dona la impressió de viure ancorat al passat. Només cal travessar la frontera per veure com la fam urbanística no ho ha espatllat tot. Les platges ben cuidades, les fortaleses i esglésies arran d’aigua, un petit port esportiu, els carrerons farcits de botiguetes del centre i una estètica general molt cuidada fan d’aquest poble un indret molt pintoresc. Suposo que el que crida més l’atenció és justament l’absència de grans urbanitzacions que destrossin el paisatge.