26 d’abr. 2011

Sortides

Delta de l'Ebre



Després de la ressaca de la final de València, ens prenem un matí i una tarda per descansar i al vespre, un cop equipada l’autocaravana, marxem en direcció el Delta de l’Ebre. Arribem a l’Ametlla de Mar i hi passem la nit. Plou força.


És divendres al matí. Quan ens llevem continua plovent i aprofitem el matí per fer “dissabte” a l’autocaravana. Al migdia para de ploure i aprofitem per anar a donar un volt pel port. Dinem, i a la tarda ens dirigim al Delta de l’Ebre. En concret, anem a passejar per la platja de la Marquesa. Dormim a Deltebre.


L’endemà al matí, diada de Sant Jordi, anem a fer una ruta en BTT amb l’Arnau a la cadireta. Sortim de la Casa de Fusta (després que en David amb l’autocaravana gairebé es menja uns arbusts) i pedalem fins l’Encanyissada i Poblenou del Delta. Uns 20 km en total i un dia esplèndid!


En David té ganes de veure ocells i per tant aparquem l’autocaravana a la zona de l’Encanyissada per passar-hi una part de la tarda. Després, i com que és Sant Jordi, decidim anar a fer un volt per algun lloc on hi hagi paradetes de llibres. Pensem que Amposta és una bona opció, però quan hi arribem ens adonem que no. A part de ser una ciutat no massa maca (per no dir gens), no fan res de res perquè es veu que Sant Jordi el van celebrar el dimecres 20 d’abril (algú ho entén???). És per això que ens dirigim a Sant Carles de la Ràpita on sí que es respira ambient de llibres i flors.


Al vespre ens dirigim a prop de l’embarcador de Riumar per passar-hi la nit. Escoltem per la ràdio el Barça 2 – Osasuna 0 (ja tenim un tros més de lliga!). El diumenge al matí tornem a agafar les bicis i ens decidim a fer una ruta per la zona dels arrossars de Riumar i Deltebre. A mig camí se’ns posa a ploure i ens hem de refugiar en un mirador. Quina aventura! L’Arnau, però, ho gaudeix i fins i tot al final del trajecte s’adorm mentre nosaltres intentem trobar un camí que ens dugui a Riumar perquè estem totalment perduts!



Arribem a l’embarcador just a temps per agafar la última taula que queda al restaurant de ca la Nuri. Encara vestits amb la roba de bicicleta, degustem uns musclos a la marinera i un peix fregit de primer, i una paella marinera boníssima!!! Tots tres ens llepem molt els dits i no deixem ni un gra a la paella.


Després una bona migdiada i cap al capvespre una passejada relaxant per la zona d’aiguamolls de Riumar.


Dilluns de Pàsqua, últim dia de vacances. Al matí anem a fer una excursió en barca pel Parc Natural del Delta. És una excursió alternativa a la clàssica d’anar fins a la desembocadura, i en un vaixell molt més petit i amb moltes i més interessants explicacions per part del guia. Veiem molts ocells durant el recorregut, i fins i tot algun peix saltant. Ens parem en un mirador des d’on podem gaudir d’unes vistes espectaculars i també podem albirar amb els binocles diferents aus típiques del Delta.


Arribem a port cap al migdia i ja iniciem el camí de tornada per tal de no trobar gaire retencions. Han estat unes vacances genial, ideals per desconnectar i gaudir d’un indret tan meravellós com és el Delta de l’Ebre. I sobretot, l’oportunitat d’empapar-nos de natura i de bons aliments!