28 de jul. 2010

Viatges

Inside Passage


Sense cap mena de dubte, el viatge en ferri per excel·lència. El recorregut des del port de Port Hardy, al nord de l’illa de Vancouver, fins a Prince Rupert, a tocar de les costes d’Alaska (USA), es realitza sobre un comodíssim ferri anomenat Northerm Expedition que només fa un any que funciona en substitució del Queen of the North. El vaixell té comodíssims camarots, recomanables si viatges amb infants com és el nostre cas, ja que l’estada és d’unes quinze hores.


Després d’un primer tram a mar obert, on et pots recordar de l’esmorzar, el ferri s’endinsa per Canals interiors del Fitz Hugh avançant en direcció nord est en direcció a Namu. Namu, Bella Bella i Butedale, que es troben més endavant, són antics nuclis de pescadors que ara més aviat han esdevingut indrets de pesca esportiva selecta. La resta són inacabables quilòmetres de costa recoberts de l’impressionant i frondós bosc plujós canadenc, el rainforest.

Els canals de l’Inside passage no s’assemblen als fiords noruecs sinó que són més aviat com grans valls comunicades en forma de xarxa i inundades pel mar. L’amplada dels canals varia entre els 500 metres el més estret i fins a 2 o 3 quilòmetres el més ample. Les vores ocupades pel tupit bosc s’eleven de forma pronunciada fins els 400 o 500 metres en la majoria del trajecte.


La bellesa salvatge del paisatge és increïble, centenars de quilòmetres quadrats de boscos verges que creixen fins els límits dels canals i que inunden fins més enllà del que es pugui arribar a veure. També, i amb paciència, hem pogut arribar a veure balenes. Al matí han fet dues tímides aparicions i a la tarda hem pogut veure nítidament una orca que pujava a la superfície a respirar. Dofins, foques i lleons marins també hi són representats, però no hem tingut la sort de poder veure’n cap.