10 de des. 2007

Sortides

Escapada a Carcassonne i mini ruta dels Càtars

Aprofitem per sortir el vespre del 5 de desembre i així guanyar uns quants quilòmetres per l’endemà. Dormim a Port la Nouvelle amb un vent formidable, l’autocaravana sembla un bressol. Al matí següent després de comprar una mica en un súper francès, ens dirigim cap a Narbone i tot seguit a Carcassonne. Durant el matí visitem la ciutat nova i després, a la tarda, visitem la Cité medieval. És un indret classificat com a patrimoni de la humanitat per l’estat de conservació excepcional i la magnitud de les seves construccions medievals. Abadies, castells, esglésies i d’altres edificis envoltats de dues línies de colossals muralles. Tot es pot visitar de forma gratuïta llevat del castell i algun museu.

Aprofitem el dia següent, que és força plujós per visitar la cova de Cabrespine, on hi ha una sala amb una cúpula immensa. La visita la trobem massa curta tot i que ofereixen recorreguts de quatre o cinc hores en “plan espeleo” per només 139 euros!!!. En marxar aprofitem per visitar el castell de Lastours o el poc que queda d’ell. Es tracta de quatre torres mig derruides que es trobaven enllaçades per senders i muralles. Aquell vespre comença a ploure.

Al matí seguent enfilem cap a Limoux i visitem el castell de Puivert, encara que no podem accedir-hi. També veiem el castell de Puilaurens accedint furtivament dins d’ell, és xulíssim! El proper és el castell de Queribus on hi ha unes vistes espectaculars. Al vespre ens dirigim cap a Canet Plage on dormim. L’endemà passegem una mica per les platges i visitem Collliure. A la frontera ens paren, busquen un etarra, deuriem fer molt mala fila!!!.