26 d’abr. 2007

Viatges

VIATGE A L’AUVERGNE (SETMANA SANTA DE 2007)

Després de llegir la Tesi Doctoral, i d’un període força estressant, decidim agafar-nos uns dies de vacances i marxar amb l’autocaravana cap a la regió francesa de l’Auvergne.

Sortim de Girona el dia 1 d’abril a les 11:30h. Fem una bona tirada i dinem passat Béziers. Arribem a Murant cap a les 17:30h. No tenim massa temps més que anar a donar un volt per la ciutat més que tot per estirar les cames.

L’endemà al matí anem a l’oficina d’informació de Murat per veure les possibilitats que ofereix l’entorn. De fet, és una pràctica que normalment fem quan arribem als llocs.

Durant el matí fem una ruta en BTT pels voltants de Murat. A la tarda volem pujar al Puy Mary però el port està tancat. Així doncs, ens hem de conformar en mirar-lo de lluny. Fem una ruta amb l’autocaravana pels Monts du Cantal i ens parem a Apchon a veure les ruïnes del castell medieval. Arribem fins al Lac du Pavin. Fem la volta al cràter/llac caminant (la travessa és curta, aproximadament 1 hora). Finalment, ens dirigim a Puy de Dôme i passem la nit al pàrquing (plou a bots i barrals i trona molt!).

Al matí, després d’esmorzem, pugem amb l’autocaravana fins al Puy de Dôme. Fem una volta pel cim, visitem el temple de Mercuri, les ruïnes, el centre d’investigació del clima… i gaudim de les espectaculars vistes que es tenen des del cim.

Baixant ens dirigim a Lachamps i allà comencem una ruta BTT de 23 Km que ens porta fins a Clermont-Ferrand (en total uns 600 m de desnivell). Dinem, i a la tarda visitem Pontgibaud i aprofitem per comprar una guia, formatges francesos, berenar i melmelada típica. Ens quedem a dormir en un pàrquing ple d’autocaravanes, prop de Vulcania.

El matí següent ens llevem i…. sorpresa! Està nevant!!! I déu n’hi do quant neva! Passem el matí a l’autocaravana. Al migdia anem a Pontgibaud. A la tarda continua nevant fins cap a quarts de sis, que para. Llavors, decidim sortir de l’autocaravana i pujar caminant el Puy des Goules, el volcà que tenim més proper. Quin canvi de paisatge, tot ple de neu! Com que el temps està com està, decidim passar la nit al mateix pàrquing que el dia abans.

L’endemà al matí volem anar en bici i fer el Puy de Come, però els camins estan molt enfangats per la nevada d’ahir i desistim. Dinem, i a la tarda visitem el Volcan de Lemptégy, una visita guiada d’aproximadament 2 hores en la qual es visita el volcà, les zones d’extracció i també es pot veure un vídeo 3D. Sortint d’aquí, pugem caminant el Puy Pariou, un altre volcà de la zona en el qual hi ha 528 escalons que et duen fins al cim. Un cop allà baixem fins al cràter (en un camí enfangadísim). Des del cim les vistes són precioses !

Ja som a dia 6 d’abril, i això vol dir que portem 5 dies a l’Auvergne. Com passa el temps! Avui fa molt bon dia. Al matí pugem caminant el Puy de Côme. Després agafem l’autocaravana i ens desplacem fins a Aydat. A la tarda fem un circuit : Gorges de la Monne. Olloix, Saint Nectaire (que té una església molt maca), Murol (hi visitem un catell que en realitat és una fortificació medieval), i tornem a Aydat. Acampem en un càmping municipal, al costat del llac d’Aydat, que, tot i no estar en actiu (suposo que consideren que estem en temporada baixa), té punt de llum i està ple d’autocaravanes.

L’endemà torna a fer molt bon dia. Esmorzem i a mig matí agafem les bicis I fem la ruta al voltant del llac d’Aydat. Un cop acabada aquesta volta, agafem un altre camí i anem pedalant bé fins que perdem les marques del camí! De fet, veiem el Lac de Cassière 2 vegades (estem perduts???). Després de 3 hores de pedalar i 34 Km fets (amb uns 500 m de desnivell), arribem a Aydat.

Dinem a fora l’autocaravana perquè el dia s’ho val (fa un sol esplèndid!). A mitja tarda tirem cap a Besse on aprofito per comprar-me les meves primeres bambes Salomon. Després ens dirigim a l’estació d’esquí de Super Besse. Passem la nit en un pàrquing ple d’autocaravanes prop del llac i de les pists d’esquí.

Per tercer dia consecutiu el temps és magnífic! A les 9h comencem l’ascensió amb esquís de muntanya fins al Puy du Sancy (1886 m). En total fem uns 850 m de desnivell en aproximadament 4 hores (cal tenir en compte que entremig fem un altre cim que inicialment crèiem que era el Sancy!). Un cop a dalt la vista és magnífica. El Sancy és el pic més alt del massís central francès. En David, com a “crazy horse” que se l’anomena, baixa esquiant sense cap por les crestes del Sancy (jo tanco els ulls per no veure-ho…).La neu de baixada és molt “sopa” i costa bastant.

Dinem, descansem una estona i cap a mitja tarda comencem el viatge de tornada cap a casa. A les 9 del vespre arribem a Narbonne Plage i hi fem nit.

L’endemà, abans de tornar ja definitivament cap a casa, anem a passejar vora el mar. A Narbonne Plage fan una fira d’antiguitats que més que això sembla una fira de trastos vells (potser és que no hi entenem…). Arribem a casa a l’hora de dinar.

Que bé que han anat aquests dies per desconnectar de tot! I quina zona més maca que hem descobert. Molt recomanable per anar-hi a passar uns dies de vacances. I suposo que encara deu tenir més encant a la primavera avançada o a l’estiu, ja que el paisatge ha de ser molt més verd del que nosaltres hem vist.