2 de set. 2003

Viatges

VIATGE A SUÏSSA (AGOST DE 2003)

Sortim de Girona el dia 17 d’agost a les 07:30h. Fem una tirada llarga i dinem passat Chamonix. Entrem a Suïssa després de dinar. Com a primer destí ens dirigim a Zermat, i com que som molt “novatos” entrem al mític poble tot pensant que que bé que no hi hagi massa cotxes ni trànsit. I evidentment no n’hi ha perquè està prohibit circular-hi. De fet, cada línia que traspasses amb el cotxe implica un augment en el preu de la multa. L’import final de la multa és, doncs, de 65 euros. Som tres parelles (tots catalans) que hem “llepat”.

Plou molt i molt. Vist l’èxit decidim abandonar Zermat. Cap a les 9 del vespre aconseguim trobar un càmping (Robinson) després de donar moltes voltes. Es troba prop de Sion. Sopem, continua plovent i cansats ens n’anem a dormir.

L’endemà al matí anem a buscar informació sobre la regió del Valais a l’oficina de turisme de Sion. Decidim anar en direcció Arolla. Ens parem a un càmping de les Hauderes (càmping el Molignon). Un cop muntada la tenda, dinem i fem la bacaina aprofitant que plou a bots i barrals.

A la tarda anem a visitar el poble i a demanar informació a l’oficina de turisme. Sopem i anem a dormir aviat.

El matí següent ens aixequem ben d’hora, a les 06:45h. Esmorzem i ens dirigim a Arolla que està a 2000 m d’alçada. Fem una ruta caminant en direcció al Pas de Chèvres (2855 m). Arribem fins a la Cabane des Dix (2928 m) tot passant per dues glaceres i baixant per una escala de vèrtig. En total la ruta ha durat unes 7 hores i hem caminat uns 15 Km aproximadament.

De tornada al càmping ens banyem a la piscina, ens dutxem i com que estem força cansats només ens queda esma per sopar i dormir.

Ja som a dia 20 d’agost. Avui ens aixequem a les 07:30h i després d’esmorzar ens dirigim altre cop cap a Arolla. Ena quest cas pugem als Plans de Bertol (2700 m). A l’hora de dinar tornem a ser al càmping. A la tarda pugem fins al Lac Bleu (2092 m).

Tornant anem a passejar per l’Evolène i aprofitem per anar a comprar al supermercat. Fem un sopar que considerem prou bo: purè de patates amb ous ferrats i salsitxes i de postres unes nectarines i un súper-iogurt.

A la nit torna a ploure, com ja és habitual.

L’endemà ens dirigim cap a La Forclaz (1750 m). Caminem fins el Col de Bréona (2950 m). Baixant veiem força marmotes i cabres alpines. Plou xirimiri.

Després de 4 dies en aquesta zona, decidim deixar el càmping.

Durant el camí fins al proper destí, passem per les Pyramides, a Eusegne), per Sierre, Reckingen, Gletsch, coll de Grimselpass, Innerkirchen, Meiringen, Brienz (on hi mengem un gelat i anem a passejar vora el llac de Brienzer), i finalment arribem a Interlaken. Trobem un càmping acceptable (càmping Sackgut) i hi acampem. La nit, però, és sorollosa ja que alguns dels nostres veïns estan una mica “per civilitzar”.

El matí següent ens aixequem tard, ja que la nit ha estat mogudeta. Exmorzem i anem caminant fins al llac de Thumer (el que queda al cantó est). Anem fins a la zona de bany i ens hi banyem. Passem la tarda a Interlaken: berenem, visitem el centre i anem a un meravellós parc des del qual, i estirats a la gespa, es té una fantàstica vista del Jungfrau. Tornem al càmping, ens canviem de parcel·la, sopem i ens n’anem a dormir. Deixem el càmping el dia següent. Ens dirigim a Gunderwald un petit poblet molt pintoresc i típic on veiem una desfil·lada de gossos Sant Bernats que són típics de la regió. Després, ens dirigim cap a Berna. Hi arribem a primera hora de la tarda. Un cop acampats, som testimonis d’una costum molt i molt curiosa: la gent baixa pel riu aprofitant la corrent. Hi ha moltíssima gent que, aprofitant que fa calor i que és cap de setmana, s’apunten a aquesta tradició. Nosaltres, òbviament, també decidim apuntar-nos-hi, i en concret fem el recorregut un parell de vegades (en total són uns 2 Km cada baixada i cal estar alerta a l’hora de sortir del riu perquè sinó pots acabar al centre de Berna!).

Sopem, i al vespre anem al centre de Berna en tramvia, a fer un volt.

L’endemà ens aixequem cap a les 8h i decidim passar el matí a la ciutat de Berna. Visitem el contorn del riu, el centre, el fosat amb els pobres ossos tancats…

Al migdia tornem al càmping i desparem la tenda. Tot fent camí amb el cotxe, passem per Neuchâtel I Lausane. Voregem el llac Léman fins arribar al cantó est, concretament a un poble que es diu Noville. Trobem un càmping vora el llac, molt xulo i hi acampem. Després de sopar ens anem a seure vore el llac tot contemplant les llums dels diferents pobles i ciutats que l’envolten, i també totes les estrelles que hi ha en una nit com aquesta. Una vista d’ensomni!

Ja estem al final de les vacances, en concret a dia 26 d’agost. Avui decidim passar el dia al càmping que com que té accés al llac ens hi podem banyar. De fet, és un llac en el qual et pots endinsar molt fins que et cobreix una mica. Dinem, fem migdiada i a la tarda anem a visitar el castell de Chillion que està a prop d’on ens trobem.

Al vespre, i com és tradició a Suïssa, mengem Bratswurg. Per pair, anem a passejar pel canal del Roina.

L’endemà iniciem la tornada cap a casa. Han estat unes vacances genials, de les primeres que fem en terres europees tants de dies. Suïssa és una terra meravellosa amb uns paisatges d’ensomni. No serà la última vegada que vinguem perquè ens han quedat pendents algunes coses que sí o sí algun altre cop farem!